<$BlogRSDUrl$>

zondag, februari 24, 2008

Nieuws 

Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik daarna ook nog een nieuwe knie! Ofnouja, de fysio en ik besloten 's middags dat dit voorlopig onze laatste afspraak was geweest. Beetje zelfde verhaal als laatst met mijn vriend - herstel - ex-vriend, zou je kunnen denken, want hij en ik spreken ook niet meer af tegenwoordig. Maar dat heeft dan weer andere redenen dan een gerepareerde knie. Zou anders ook wel heel gek zijn natuurlijk.
Hmmm, 't is toch leuker dit stukje in een andere volgorde te vertellen.
Vervolgens ben ik naar de opticien gegaan om mijn nieuwe bril op te halen. Brillen, zelfs. De laatste was alweer vijftien jaar oud, dus daar durfde ik vanzelfsprekend niet meer mee over straat. Van mijn nieuwe word ik nog een beetje duizelig, dus daar durf ik eigenlijk óók niet mee over straat. Hmm. Maar hee, joehoe een nieuwe bril, en wat oog ik er charmant mee!
Van eind naar begin van de middag zou denk ik beter zijn.
Maar toen! Toen ben ik van station Amstel naar het Bos en Lommerplein gefietst, een activiteit die overigens afgelopen vrijdagmiddag zeker af te raden was, want het waaide vanuit alle windstreken (steeds vooral die in welke richting ik fietste, natuurlijk) en het regende er nog bij ook. Wat ik vervolgens echter deed toen ik totaal verwaaid en verregend was, was, papapááá, het in ontvangst nemen van de sleutel van mijn nieuwe huis. Want jawel, Huize Daaro is gevonden! Het verkeert weliswaar momenteel in een nog erbarmelijker staat dan Huize Hiero, maar wegens de voormijnieuwheid ervan, de riante locatie en de anderhalfkeerzogrootte, ben ik bereid in Huize Daaro te investeren. En ik hoop vele mensen met mij.
Beetje à la Memento zegmaar.
Eerst ging ik naar mijn werk. Oké, dat was niet zo bijzonder en ook niet zo vernieuwend eigenlijk.
En hee, wie houdt me tegen?
Ja beste lezertjes, een nieuw tijdperk is aangebroken. Wat zeg ik, een nieuwe fase in mijn leven zelfs. En dat gebeurde zomaar afgelopen vrijdag. Tweeëntwintig februari, prent die datum maar in jullie geheugen!

zondag, augustus 26, 2007

Gebakken lucht: alweer een deel uit de Ontbijtgranenreeks® 

Na het FruityLoopsfiasco wilde ik wel weer eens Rice Krispies om mee te ontbijten. (Dat zijn Coco Pops maar dan zonder cacao.) Die leken me relatief veilig. Maar zo eenvoudig ging dat niet! Die dingen blijken dus zo ongeveer nergens verkocht te worden. Althans niet bij de Albert Heijns waar ik regelmatig kom en ook niet bij de Dirk. Toen ik m'n problemen op het werk duidelijk had gemaakt, heeft collega E. (dezelfde die mij regelmatig voorziet van roggebrood van bakker Sybesma uit Boksum, don't you just love him?) me zijn hulp aangeboden en wat andere supermarktketens aan een onderzoek onderworpen. Maar helaas leverde ook dat niets op.
Toen ik twee weken terug in Geuzenveld moest zijn, besloot ik in een uiterste wanhoopsdaad op de terugweg AH Plein '40-'45 eens te bezoeken. En wat denk je? Ze hadden Rice Krispies! Joechei!!! Eindelijk was ik volmaakt gelukkig.

Goed, die dingen blijken dus nergens naar te smaken. Was ik blijkbaar vergeten in de elf jaar die liggen tussen mijn laatste RiceKrispiesconsumptiemoment en nu. Geef mij dan maar liever Coco Pops!
Het probleem is nog eens dat die dingen in een ontieglijk grote doos zitten, wel 375 gram, tegenover (*de CocoPopsdoos wordt erbij gehaald van tussen het oud papier*) 375??? gram Coco Pops. Hmm. Rice Krispies hebben dus duidelijk een lager soortelijk gewicht, want die doos is echt twee keer zo groot als de CocoPopsdoos. Wat maar weer eens aangeeft dat Rice Krispies inderdaad nergens naar kúnnen smaken, want er zit blijkbaar ook niks in.

Ik zal m'n geluk dus uit andere dingen dan Rice Krispies moeten halen. Moeten The Futureheads het weer doen hoor.

maandag, juli 09, 2007

Hoera voor huize Hiero! 

Vandaag woon ik al tien jaar in huize Hiero! Hoera! Want dat waren toch zeker tien reuze leuke jaren van nabijhetcentrumwonerij, en vooral ook vlakbijtokowonerij.

Ik meen echter een gebrek aan enthousiasme te bespeuren vanuit mijn huis.



Operatie "Lisette zoekt een nieuw huis" is een feit. Zoek mee! Een bescheiden grachtenpandje o.i.d. zou gewaardeerd worden.

vrijdag, juni 08, 2007

In ander ontbijtgranennieuws 

In een vlaag van enthousiasme kocht ik ook een doos Fruity Loops. Omdat Loops nu eenmaal de lekkerste zijn en artificiële kleurstoffen de eh, kleurigste.

Iemand behoefte aan Fruity Loops?
Ze zijn gratis af te halen bij de afvalcontainer voor mijn huis.

donderdag, mei 31, 2007

Er is reden voor paniek! 

In de doos Kellogg's Chocos die ik laatst openmaakte zat dezelfde Shrek-mini-frisbee als drie weken geleden ook al uit de eerste doos Cocopops tevoorschijn kwam, nl. die van Princess Fiona.
Kijk, in de tweede doos Cocopops vond ik tenminste nog een ándere (een gele geen idee met wie een kat ofzo?), daar is dus prima mee te leven.
Maar nu.
Nu heb ik dus twee Fiona's.
Nouja, de Fiona is dus ook wel de mãchtigste minifrisbee hoor! Dat zullen de minifrisbee-spelende Kellogg's-eters onder jullie wel weten natuurlijk, maar voor de enkeling die zich niet tot deze groep kan rekenen, wil ik het wel even uitleggen: als je bijvoorbeeld met de Shrek-minifrisbee een tegenstander raakt, komt hij bij jou in je team, maar als je met de Fióna-minifrisbee een tegenstander raakt, komen alle meisjes van het tegenstaande team in jouw team erbij! Nou, ik bedoel maar; hoe rendabel wil je je minifrisbee hebben?

Woah, voor de hoogste bieder! (*)

(*) Deze constructie is goed beschouwd niet juist. Het maakt mij dus niet uit of jij als bieder je nu op de tweede of de vijfde etage bevindt (of navenant langer bent dan iemand op een hoogte x boven jou), ik bedoel eigenlijk - éigenlijk - "voor wie het hoogst biedt!", maar dat bekt dus niet echt lekker vind ik. Schroom vooral niet je tot mij te wenden als je suggesties hebt voor betere dit.

vrijdag, oktober 20, 2006

Ik weet eigenlijk ook niet waarom ik nog badminton. 

Er is namelijk ook een sportschool in deze stad - wel meer dan één zelfs - en de mogelijkheden van sportscholen zijn... tja, die zijn... onvoorstelbaar. Echt.

Intussen is een van de coolste videoclips ooit gemaakt door de mannen van OK Go. Hij hoort bij hun nummer Here it goes again. Bekijk hem hier of leef een inferieur leven.


Met dank aan Christiaan voor de link!

maandag, augustus 14, 2006

Darwin zegt unaniem "ja" tegen Lisette 

Afgelopen week heb ik weer eens mijn survivalskills kunnen testen. En ze doen het nog hoor!

Na een lekker etentje bij G.&M. maakten wij gedrieën een prettige wandeling door het Amsterdamse Bos. Plots klonk er gekraak naast ons en meteen begonnen G.&M. te rennen.
Nou was hun laatste gezamenlijk renactie (waar ik van wist althans) er zoéén die ervoor zorgde dat ze na een tsunami weer min of meer heelhuids zijn teruggekeerd naar Nederland, dus als G.&M. rennen, weet je gewoon: goed plan, rennen.
Ik rende dus vol overtuiging mee, en zo kwamen wij niet onder een omvallende boom terecht. Fjieuw!

Toen ik tegen het einde van de avond richting metro liep, was er nog een hindernis op mijn route. Ditmaal betrof het een rukker. Een authentieke! Dit wellustige type van dichtbij met mijn overweldigend aantrekkelijke persoon confronteren leek me typisch zoiets waar sensatie van komt, dus ging ik voor de detour. Deze bleek weer andere dubieuze medeweggebruikers voor me in petto te hebben, maar door stuurs voor me uit te kijken onder het monotoon mompelen van "wax on.... wax off...." (incl. bijbehorende armbewegingen!) hield ik ze mooi op afstand. Ha!

(Die boom viel overigens niet echt over het pad heen hoor, maar toch, hád gekund!)

donderdag, juli 13, 2006

Et maintenant l'art 

Vorige week heb ik voor het eerst in mijn leven een schilderij gekocht. Een echte. Ik was op bezoek bij mijn vriend F., die een kunstenares als huisgenoot heeft, en bewonderde een van haar werken hardop.
En je ziet wat daarvan komt.
Nu heb ik dus een reiger in mijn huis. Ik ben er way blij mee! Jammer alleen dat ik zo'n kneus ben dat ik hem nog niet heb durven ophangen, uit angst dat ik ofwel de muur ofwel de reiger kapot mep.

[incompetente antinerd]
Ik moet nog even uitzoeken waar ik een plaatje kwijt kan en dan link ik hem hoor!
[/]

[nerd]



[/nerd]

Trrrring! 

De pauze is voorbij. Verheugt u allen!

Daarnaast ben ik te huize hiero bezig met het project 'opruiming', waarbij ik ouwe troep alle kanten op gooi. Het huis uit, achter de bank, de papierbak in of het net op. Hieronder hangen ook wat rommeltjes.

dinsdag, november 29, 2005

Post 

Post krijgen vind ik leuk. Nouja, persoonlijke post dan. Post van bedrijven en instellingen niet, die gooi ik meestal z.s.m. in het archief. (Archief: 1. de berg papier onder de eettafel; 2. de stapel folders op de bank; 3. een plastic tas in de slaapkamer en 4. daar waar ik de post stop die achteraf belangrijk blijkt, maar ik weet dus niet waar dat is, 4.)
Persoonlijke post krijgen is echter wel leuk. Niet vakantie- of kerstkaarten met alleen maar een naam erop dus, maar echt post waar iemand zijn best voor heeft gedaan. Ik doe dan ook op mijn beurt weer mijn best om zulke post te krijgen. Ik schrijf zelf bijvoorbeeld brieven (niet aan mezelf hoor)(alhoewel dat wel de meest effectieve manier zou zijn denk ik).

Vandaag zat er een onderbroek tussen de post. Sterker nog: het was mijn eigen onderbroek, die daar in de brievenbus lag toen ik thuiskwam. Behoorlijk persoonlijk, me dunkt.
Nu nog uitvinden van wie die kwam.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?